Restorasyon Forum

Hoşgeldiniz Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Restorasyon Forum - Reklam Alanı

Gönderen Konu: Osmancıkta Bulunan Tarihi Tünele Restorasyon Talebi  (Okunma sayısı 2533 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

İSMAİL

  • Restorasyon Forum
  • *****
  • İleti: 685
  • Cinsiyet: Bay
  • Okul: Mimar Sinan Üniversitesi

Osmancık'ta Bulunan Tarihi Tünele Restorasyon Talebi

Osmancık Kültür Turizm Ve Tanıtma Derneği Başkanı Sakin Karakaş ilçedeki alt yapı çalışmaları sırasında ortaya çıkan tarihi tünelin turizme kazandırılması gerektiğini söyledi.

Tarihi tünelin bulunmasının ilçe turizmi açısından heyecan verici olduğunu ifade eden Karakaş; "Osmancık'ın yarım asra yaklaşan kanalizasyon hattının yenilenmesi süreci belediyemizin kararlı mücadelesi neticesinde başlamış bulunmakta. Osmancık için heyecan verici bu çalışmanın kentin hayati bir sorununun çözümü noktasında taşıdığı önemi inkar etmek mümkün değildir. Ancak son günlerde kanalizasyon çalışmalarının Kale Kapısı Cami-Koyunbaba Köprüsü girişinde durakladığı haberlerini gerek yerel gerekse de ulusal basından takip etmekteyiz.
Bu bölgede yapılan kazı çalışmalarının Osmancık Kalesi'ne bağlantılı Kızılırmak'a uzanan bir yer altı tüneline rastlanılması sonucunda durdurulması, önemli bir kültür mirasının varlığının yeniden hatırlanıp gün yüzüne çıkmasını sağlamıştır. Yapılan kazı çalışmaları evvelinde buradaki tünelin varlığı bilindiği halde daha önceki çalışmalarda hassas davranılmaması ve bugün böylesi bir sorunla karşılaşılmasından çıkarılacak dersler vardır. Bu tünelin mevcut haliyle orijinalitesi korunarak Osmancık turizmine dahil edilmesi için gerekli çalışmaların ivedilikle düzenlenmesi, alt yapı çalışmalarında gerekirse proje değişikliğine gidilmesi gerekmektedir." dedi.

Tünelin bulunmasının ilçenin tanıtımı ve turizm açısından bir fırsat olduğunu düşündüklerini kaydeden Karakaş, dernek olarak gelişmeleri yakından takip ettiklerini vurguladı. Karakaş, tünelin bir an önce turizme kazandırılması gerektiğini belirterek göz ardı edilmesi ya da zaman içerisinde unutturulması gibi bir tutumun karşısında olacaklarını ifade etti.

sondakika

 

* Bizi Takip Edin

SimplePortal 2.3.7 © 2008-2024, SimplePortal