Restorasyon Forum

Hoşgeldiniz Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Restorasyon Forum - Reklam Alanı

Gönderen Konu: Fatih'te bina çöktü: 1 ölü  (Okunma sayısı 4250 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

vecih

  • Restorasyon Forum
  • ****
  • İleti: 363
  • Cinsiyet: Bay
  • Okul: MSGSÜ
Fatih'te bina çöktü: 1 ölü
« : 22 Şubat 2009, 16:51:57 »
Balat'ta çöken üç katlı ahşap binanın altında kalan İtalyan asıllı 70 yaşındaki adam kurtarılamadı.
Fatih'te Balat Vodina Caddesi'nde bulunan üç katlı ahşap bina henüz belirlenemeyen nedenle çöktü. Ahşap binanın enkazından bir ceset çıkarıldı.

Satt 04.40 sıralarında meydana gelen olayda kurtarma çalışmaları sonucu ulaşılan cesedin İtalyan asıllı Enginio (70) adlı yaşlı bir adama ait olduğu tespit edildi.

Binada yaşayan 13 kişiden 12'sinin duvar sıvalarının çatlaması üzerine çökmeden dakikalar öncesinde binayı terk ettiği belirtildi. Bina sakinleri yaşlı adamı uyandıramadıklarını ifade etti.

Binanın 2. katında oturan Hatice Memi, binadan bir süredir sesler duyduklarını belirterek, ''Ev sahibini uyardık. Daha önce belediyeden ölçüm yapmaya geldiler ve sağlam raporu verdiler'' dedi.

Göçük olayı olmadan birkaç dakika önce 5 çocuğu uyandırarak binayı boşalttıklarını anlatan Memi, ''Eşimi işe gitmesi için uyandırmamış olsaydım, hepimiz binanın altında kalacaktık'' diye konuştu.

Çalışmalara, İstanbul itfaiyesinden 40, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden 20 ve İstanbul İl Sivil Savunma Müdürlüğü'nden 10 kişilik ekip ile eğitimli köpekler katıldı.

Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, yaptığı açıklamada ''Söz konusu binayla ilgili belediyeye herhangi bir başvuru ve inceleme talebi olmamıştır. Tetkik inceleme isteme de yok. Bina hakkında daha önce belediyeye hiçbir başvuru yapılmamıştır. Orada mağdur olan vatandaşlarımızın, Büyükşehir Belediyesi ile birlikte geçici bir yerlere yerleşmelerini sağlıyoruz. İhtiyaçları karşılanıyor'' dedi.


Kaynak:Güncel.net
Güzel sanatlarda muvaffak olmak, bütün inkilaplarda başarıya ulaşmak demektir. Güzel sanatlarda muvaffak olamayan milletler ne yazık ki, medeniyet alanında yüksek insanlık sıfatıyla yer almaktan ilelebet mahrum kalacaklardır.”   M.KEMAL ATATÜRK

 

* Bizi Takip Edin

SimplePortal 2.3.7 © 2008-2024, SimplePortal